Menu Sluiten

Wat Is Het Verschil Tussen Dentale Carbide Boren En Diamantboren

Als familiale onderneming staan we al 4 generaties dichtbij de dagelijkse praktijk van tandarts en tandtechnicus. In onze bedrijfscultuur hebben persoonlijk contact, vertrouwen, echte service en relaties op lange termijn altijd een centrale rol gespeeld.

Hoge kwaliteit tandheelkundige benodigdheden bij Denta

Ontdek het breed assortiment van Denta, uw betrouwbare partner voor tandheelkundige benodigdheden met meer dan 80 jaar ervaring.

Belgisch familiebedrijf met ervaring 
Denta, een familiaal bedrijf met passie voor de tandheelkunde, heeft meer dan 80 jaar ervaring op zak. Dicht bij de praktijk van de tandarts en de tandtechnicus; Denta begrijpt als geen ander wat er nodig is om te voldoen aan de tandheelkundige behoeften. Sobere start in 1933, maar vandaag is Denta een full-service groothandel met 27 gemotiveerde werknemers. Het is geen klein bedrijf meer, maar de waarden van persoonlijk contact, vertrouwen, echte service en langdurige relaties zijn onveranderd gebleven.

Persoonlijke dienstverlening voor klanten
In de huidige geglobaliseerde markt is Denta een unieke aanbieder. We geven uitleg en advies en zorgen voor reparaties in eigen beheer. Alle afdelingen zijn sterk geïntegreerd, wat zorgt voor een naadloze coördinatie tussen verkoop, orderverwerking, inkoop, administratie, logistiek en techniek. Zo krijgt u meteen de juiste persoon aan de lijn. Bezoek de Denta Online Shop waar dezelfde aandacht en klantgerichte benadering uitgevoerd wordt.

Technische expertise bij Denta
Technische expertise is de kracht van Denta. De technische ondersteuning vindt plaats door goed getraind personeel, voor een efficiente en kwalitatief hoge service. Dankzij onze professionele preventieve service worden veel storingen voorkomen. Eventuele defecten worden geregistreerd bij de technische dienst in Kontich, waar onze technici efficiënt worden aangestuurd om u verder te helpen.

Meer dan 80 jaar ervaring beschikbaar online
Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner in de tandheelkundige sector, dan is Denta het bedrijf waar u op kunt vertrouwen. Met onze online shop brengen we meer dan 80 jaar ervaring naar uw kantoor of praktijk. Winkel veilig en gemakkelijk online, met de zekerheid van een bedrijf dat al 4 generaties lang bijdraagt aan een betere tandheelkundige zorg. Ontdek vandaag nog de Denta Online Shop.

00214480021448

Meer info

tags: Apparatuur Tandartsen – Chirurgie Tandarts – Dentale Carbide Boren – Klinische Dentale Boren – Medisch Materiaal Tandartsen – 

Wenst u meer info over wat is het verschil tussen dentale carbide boren en diamantboren kijk dan vlug op https://www.denta.be/ | Wat Is Het Verschil Tussen Dentale Carbide Boren En Diamantboren

Inleiding
In de tandheelkunde vertrouwen tandartsen op verschillende instrumenten en apparatuur om hun werk effectief en efficiënt uit te voeren. Een van de meest gebruikte tools in de tandheelkunde zijn hardmetaalboren. Maar wat zijn nu precies hardmetaalboren en wat is het verschil tussen dentale carbide boren en diamantboren? In dit artikel leggen we alles uit over deze belangrijke instrumenten in de tandheelkunde.

Wat zijn hardmetaalboren?
Hardmetaalboren zijn boren die worden gebruikt in de tandheelkunde om door hard materiaal, zoals bot of tandglazuur, te boren. Ze bestaan uit een schacht van staal of roestvrij staal en een snijdeel van hardmetaal, ook wel bekend als wolfraamcarbide. Wolfraamcarbide is een zeer hard materiaal dat bestand is tegen slijtage en hoge temperaturen, waardoor het perfect is voor het boren in tanden en botten.

Het verschil tussen dentale carbide boren en diamantboren
Er zijn twee soorten hardmetaalboren die worden gebruikt in de tandheelkunde: dentale carbide boren en diamantboren. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is het materiaal waaruit het snijdeel bestaat.

Dentale carbide boren hebben een snijdeel van wolfraamcarbide, terwijl diamantboren een snijdeel hebben van diamantpoeder dat op de boor wordt gelijmd. Diamantboren worden vaak gebruikt voor precisieboringen en tandheelkundige ingrepen waarbij nauwkeurigheid en gladheid van de boorgaten essentieel zijn. Dentale carbide boren daarentegen worden gebruikt voor het grovere werk, zoals het boren door tanden en botten.

Voordelen van dentale carbide boren
Dentale carbide boren hebben enkele belangrijke voordelen ten opzichte van diamantboren. Ten eerste zijn ze goedkoper in aanschaf en vervanging. Omdat tandartsen vaak meerdere boren nodig hebben voor verschillende procedures, kan dit verschil in kosten aanzienlijk zijn.

Daarnaast bieden dentale carbide boren meer weerstand tegen breuk en slijtage dan diamantboren, wat betekent dat ze langer meegaan. Dit maakt ze ideaal voor boren die regelmatig worden gebruikt.

Tandheelkundige toepassingen voor hardmetaalboren
Hardmetaalboren worden veel gebruikt in diverse tandheelkundige procedures. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt voor het boren van gaten voor vullingen en kronen, maar ook voor wortelkanaalbehandelingen en het verwijderen van tandwortels. Daarnaast worden ze ook gebruikt voor het boren van implantaten en andere chirurgische ingrepen in de kaak.

Het gebruik van de juiste boor voor de juiste toepassing is essentieel voor een succesvolle behandeling. Dentale carbide boren zijn ideaal voor algemene tandheelkundige ingrepen en diamantboren zijn onmisbaar voor precisieboringen.

Welke boor moet u kiezen?
Het is belangrijk om de juiste boor te kiezen voor uw tandheelkundige procedures. Hoewel dentale carbide boren kosteneffectiever zijn en geschikt zijn voor de meeste algemene ingrepen, kan het gebruik van diamantboren essentieel zijn voor specifieke precisieboringen. Een ervaren tandarts zal de juiste keuze maken op basis van de behoeften van de patiënt en de complexiteit van de behandeling.

Conclusie
Hardmetaalboren zijn een onmisbaar instrument in de tandheelkunde en zijn verkrijgbaar in twee soorten: dentale carbide boren en diamantboren. Hoewel ze beide worden gebruikt voor het boren in tanden en botten, hebben ze elk hun eigen voordelen en toepassingen. Bij het kiezen van de juiste boor is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van de patiënt en de complexiteit van de behandeling. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen om meer inzicht te krijgen in de verschillen tussen deze belangrijke instrumenten in de tandheelkunde.

Klik hier voor meer informatie over hardmetaalboren in de tandheelkunde.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat is het verschil tussen dentale carbide boren en diamantboren

!–StopPubText–>.